Mistet lappen, men kjører allikevel

caps-cab

På høyttaleren i bilen runger «Jovial» med Freddy Kalas på full guffe, i forsetet sitter jeg å synger mens jeg digger til musikken. Litt revet med av musikken tenker jeg ikke på farten jeg holder, men rundt neste sving skulle jeg kjapt bli minnet på det. For i det jeg rundet buskene og fikk klaring på veien videre så jeg dem, du vet de tøffe konstablene med gule vester som holder et sånn artig skilt som det står stopp på slik at man skal stoppe. Med fem prikker på førerkortet ante jeg hvordan dette kom til å ende..

Jeg reagerte på en stressende måte slik man alltid gjør når man blir stoppet av politiet, litt stresset sjekker man kjapt om bilbeltet er festet mens man kaster øynene ned på speedometeret for å få et lite innblikk i hvilken fart man holder. Man kan se konstablene som står der for å samle inn penger til årets sommerfest koser seg med å ha fanget nok en råkjører. Jeg stanset inn i siden og sveivet ned ruten mens jeg forsiktig sa «Hei» tilbake til konstabelen.

cab-kent.jpg

Han så morskt på meg denne konstabelen mens han ba om å få se førerkort og vognkort, jeg gjorde som han sa og fant frem det han hadde etterspurt. Ja dette ser greit ut sier han før han fortsetter og fortelle at de har en rutinekontroll, ja vell tenkte jeg kan du ikke bare komme til poenget. Han kikket på meg engang til mens han leverte tilbake førerkort og vognkort, ha en fin dag videre, du kan kjøre videre. Jeg ble så lettet der og da at jeg pustet dypt en gang før jeg forsiktig kjørte av sted, men det var da det forferdelige skjedde.

Jeg kunne ikke finne handlelappen min kjære hadde sendt med meg, og je som er så glemsk av meg kom aldri til å huske alt jeg skulle handle uten den. Jeg vurderte og kjøre hjem å hente den men da hadde jeg måttet passere kontrollen en gang til så jeg valgte heller å kjøre videre å satse på at jeg husket alt. Vel hjemme igjen kunne jeg konstatere at alt ikke hadde blitt handlet inn, så jeg måtte allikevel igjennom kontrollen en gang til med både førerkort og handlelapp i behold.

Kjør forsiktig, du vet aldri hva som venter deg rundt neste sving.

under

2 thoughts on “Mistet lappen, men kjører allikevel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s