Vi er gravide!

gravid

Ja så var det ikke bare en spøk lenger, denne gangen er det på riktigt vi skal bli foreldre til et vakkert barn i slutten av 2017. Vi lever i en tid der det ikke lenger bare er kvinnen i forholdet som er gravid, nå er det jo blitt sånn at vi omtaler det som om «vi er gravide». Bare tull har jeg tenkt om folk som har sagt dette tidligere, men det er først nå når vi er gravide jeg skjønner hva de mener.

For fra dagen der to streker lyste mot oss som en åpenbaring av kjærlighet og ekte følelser har jeg gått inn i en fase som gravid jeg også, jeg fyser veldig på smågodt om dagen å jeg klarer meg rett og slett ikke uten sjokolade. I følge appen vi har skal morgenkvalme prege hverdagen samtidig som man legger på seg et par kilo. Jeg har ikke hatt morgenkvalme hittil, men jeg har virkelig tatt det igjen når det kommer til å legge på seg.

mmm

Når det kommer til denne appen så er jo den i høyeste grad med på å påvirke dette med at vi er gravide, for her står det faktisk alt om utviklingen til hvordan mor føler seg og ikke minst hvordan far skal ha det å føle det i denne perioden. Det er veldig hyggelig å føle seg inkludert altså men når det her om dagen stod at jeg som far også kunne få covade-symptom som på godt norsk kan kalles «å ruge» ja da ble jeg litt overrasket.

For her stod det at jeg som partner kunne gå inn i dette symptomet ved å føle kvalme, få vektøkning, hodepine og ryggsmerter, riktignok har jeg som sagt ikke følt noe kvalme, men om jeg kjenner skikkelig etter kan jeg ha hatt litt hodepine den siste tiden men det har jeg alltid slitt med på grunn av mine skjelende øyne så den tror jeg ikke noe på. Vektøkning og vondt i ryggen derimot der kjente jeg meg igjen med en gang, men det kan jo være en sammenheng med all sjokoladen jeg har stappet i meg den siste tiden, jo større mage jo tyngre er det for ryggen.

pinne

Men jeg tenker litt sånn at jeg må sympatisere med den blivende moren, da hun fyser og legger på seg av naturlige årsaker er det min plikt som mann å følge etter slik at hun føler at vi er sammen om dette. Så langt har jeg lyktes veldig godt på den fronten, men hennes morgenkvalme er det lite jeg får gjort noe med, jeg haar forsøkt å stikke fingeren i halsen noen ganger bare får å vise litt sympati, men det blir dårlig mottatt.

Jeg skjønner ikke helt hvorfor men hennes humør har den siste tiden vært litt varierende.Jeg som trodde graviditeten skulle være en glede, akkurat som det er for meg på nåværende tidspunkt. Men mine gode spøker og morsomheter faller ikke i like god jord lengre, kanskje syntes hun det r urettferdig at det er hun som må ha barnet i magen og føde det ut, ikke vet jeg men har det litt på følelsen. Men jeg kan love deg full støtte på fødestuen helt frem til ungen skal ut, da blir det livestream på facebook og photoshoot til bloggen fra selve fødselen.

Vi trenger deres hjelp til navnevalget, da vi ikke vet hvilket kjønn det er ennå kan dere slenge ut tips på både gutte og jentenavn i kommentarfeltet

under

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s